I. Moroz, P. Humenyuk
The simulation model of research on the effectiveness of unmanned vehicles while passing controlled intersections
Abstract
In this paper we analyzed the behavior of drivers standing on the regulated crossroads doaslidzheno parameters such as reaction time of drivers and how close they are close to the previous car vary at different times of day and on different roads on width. Also in this work, based on existing data on unmanned vehicles, unique ability to pass pekovanogo intersection unmanned vehicles was developed and written by the program, which includes a simulation of passage managed crossroads cars with drivers, based on the collected data, unmanned vehicles on the basis of the developed algorithm, and the combination of them in percentage terms, which is set in the main program menu. Keywords: automation, unmanned vehicles, software, simulation.
И.Мороз, П. Гуменюк
Имитационная модель исследования эффективности беспилотных автомобилей при прохождении регулируемых перекрестков
Реферат
В данной работе были проанализированы поведение водителей стоящих на регулируемом перекрестке, доаслиджено такие параметры как время реакции водителей и то как близко они приближаются к предыдущему автомобиля меняются в разное время суток и на разных по ширине дорогах. Также в данной работе, на основе существующих данных о беспилотные автомобили, был разработан уникальный алгоритм прохождения пекованого перекресток беспилотными автомобилями, а также написана программа, которая включает в себя симуляции прохождения управляемого перекрестка автомобилями с водителями, на основе собранных данных, беспилотных автомобилей на основе разработанного алгоритма, и сочетание их в процентном эквиваленте, который задается в главном меню программы. Ключевые слова: Автоматизация, беспилотные автомобили, программа, симуляция.

УДК 651.3:518.5
І.В. Мороз, П.О. Гуменюк
Луцький національний технічний університет
E-mail:

ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСІ БЕЗПІЛОТНИХ АВТОМОБІЛІВ ПРИ ПРОХОДЖЕННІ РЕГУЛЬОВАНОГО ПЕРЕХРЕСТЯ

В даній роботі було проаналізовано поведінку водіїв які стоять на регульованому перехресті, доасліджено такі параметри як час реакції водіїв та те як близько вони наближаються до попереднього автомобіля змінюються у різну пору доби та на різних за шириною дорогах. Також у даній роботі, на основі існуючих даних про безпілотні автомобілі, було розроблено унікальний алгоритм проходження керованого перехрестя безпілотними автомобілями, а також написано програму, яка включає в себе симуляції проходження керованого перехрестя автомобілями із водіями, на основі зібраних даних, безпілотних автомобілів, на основі розробленого алгоритму, та поєднання їх у відсотковому еквіваленті, який задається у головному меню програми.


Ключові слова: Автоматизація, безпілотні автомобілі, програма, симуляція.

Вкладення:
ФайлРозмір файла:
Скачати цей файл (4_Мороз.pdf)Повний текст роботи256 kB